HIIT

High Intensity Interval Training. Beweging is essentieel!

Ontdek meer

KETOSE & BEWEGEN 

Doe mee met HIIT

Deze super efficiënte workout van The Body Project kan je overal doen zonder gewichten en 
het gaat perfect samen met de ketose lifestyle. Probeer het eens!


 
 
Voeg een bijschrift toe om de betekenis van deze afbeelding te versterken.

The Perfect Match

De zogenaamde Intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT) is een vorm van intervaltraining, een cardiovasculaire trainingsstrategie die korte perioden van intensieve anaërobe training afwisselt met minder intensieve herstelperioden, totdat ze te uitgeput zijn om door te gaan. Zo omschrijft Wikipedia deze efficiënte workout die bijzonder goed samengaat met Intermittent Fasten en perfect past in de ketose levensstijl.

Anaerobe

Letterlijk betekent aerobe 'zuurstof' en anaerobe 'zonder zuurstof'. Als je een sprint trekt moet er zoveel energie naar je spieren om dit mogelijk te maken, dat de zuurstof kanalen naar je spieren worden gebruikt voor brandstof. Met als gevolg dat je spieren eigenlijk 'stikken'. Dat is natuurlijk niet echt zo het is een k

Cardio & Weights

De methode is beperkt zich niet alleen tot cardio. Er worden ook gewichten gebruikt voor korte periodes. Hoewel er geen vastgestelde duur van een HIIT-sessie is, duren deze intensieve workouts vaak minder dan 30 minuten. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van de anaërobe (lees: zonder zuurstof) energiesystemen die worden gebruikt voor korte, scherpe uitbarstingen. 

30 seconden
De tijden variëren en zijn afhankelijk van het fitnessniveau van de persoon. De traditionele HIIT training duurt niet langer dan 20 seconden 'aan' en niet meer dan 10 seconden 'uit'. De intensiteit van HIIT hangt ook af van de duur van de sessie.

Vetmassa vermindert snel

Onderzoek heeft aangetoond dat HIIT-trainingen bij jonge vrouwen een grote vermindering van de vetmassa over het hele lichaam te weeg brengt. Zoals met alle sporten is het belangrijk dat je doorzettingsvermogen hebt. Daar staat of valt het mee.